Faktablad
Sexnoveller
Hannas noveller
Förskottsbetala
Frågor och Svar
Jobba hos oss

Kamasutra

Kamasutra

Kamasutra

Kamasutra - världens äldsta sexguide

Dessa skrifter om tantrisk kärlek och sex skrevs av den hinduiske filosofen Vatsyayana Mallanaga ca 100 år e Kr. Genom att bli expert på kärlekskonsten och styra sitt beteende kunde man vinna materiella, andliga och erotiska framgångar.

I Kamasutra kallas kvinnans könsorgan för Yoni och mannens penis för Lingam.

Instruktioner till mannen

Om man levde efter kamasutras regler så skulle mannen sörja för kvinnan, respektera henne och älska henne. Sexualakten var ett möte mellan två jämlikar som delade sin livskraft.

För att mannen skulle bli en bra älskare skulle han uppskatta skönhet och ha kunskap om konst och musik. Han skulle vara kompetent inom en rad områden för att väcka intresse hos kvinnan.

Männen uppmuntrades lära sig skriva, teckna, måla sy, läsa, skriva sånger och poesi och hålla på vett och etikett. Men männen utövade också typiska manliga intressen, som t ex snickra, spela och utöva kampsporter.

Den man som utövade Kamasutra utvecklade en fullödig personlighet som gynnade både honom själv och gjorde honom till en skicklig och mångfacetterad älskare.

Förspel = livet självt

Förspel för oss kanske bara är några minuter före samlag medan för de som lever enligt Kamasutra är det ett sätt att leva.

Förspel är att väcka alla sinnen till liv i sin vardag. Doft, känsel, smak, ljud och syn är lika viktiga. Både mannen och kvinnan uppskattar skönheten i livet, dukar vackert och njuter av mat och dryck. De har skapat en bekväm och kärleksfull miljö, lyssnar på musik, njuter av varandras sällskap och samtalar med varandra. Skärpt uppmärksamhet var (och är) en viktigt del i förspelet som leder till fantastiskt sex.

Vi skapar harmoni och gemenskap och vi kommer varandra mycket nära, både kroppsligt och själsligt. Sex är inte det viktigaste i relationen utan en del av helheten.

Kamasutra lär också ut att vi ska ta oss tid att tillfredsställa varandra önskningar (inte bara rent kroppsligt), vara kreativa, testa nytt och utforska varandras kroppar. "Ett förhållande är inte enbart sexuell attraktion utan man måste också attrahera den andras sinne."

Sensuell massage

Inom Kamasutra är massage en viktig ingrediens i förspelet, speciellt i kombination med sköna oljor och dofter. Mannen och kvinnan ska turas om att ge varandra massage.

Denna handling blir även ett uttryck för omsorg, gemenskap och osjälviskhet eftersom man ska få sin partner att njuta fullt ut. Paret stärker också uppmärksamheten på varandra, bygger upp en tillit och ett ömsesidigt engagemang. Förbered rummet Se till att rummet är varmt, lugnt och rofyllt alternativt sätt på lugn musik. Använd gärna en plastlakan så du slipper få fläckar i sängkläderna. Ha gärna någon skön doft i rummet, t ex rökelse. Levande ljus skänker en romantisk stämning.

Mat för sex och lust

Kamasutra rekommenderar en lättare måltid rik på socker och energi före sex. T ex kan måltiden innehålla honung, mjölk, och lakrits och gärna choklad till dessert. Mandel, ginseng, kanel, ingefära och vin (måttligt) ska också vara bra för kärlekslivet.

Oralsex

I Kamasutra kallas oralsex för auparishtaka eller "samlag genom munnen". De olika sätten att ge varandra oralsex har mycket påhittiga namn. Vad sägs om "bita kring sidorna", "svälja frukten" och "suga på mangofrukten".

Mannen rekommenderas vara slätrakad för att inte irritera den känsliga huden. Det är även bra för mannen att stärka tungmusklerna genom regelbunden träning. Sträck ut tungan och låt den cirkulera runt och försök nå nästippen och sedan hakan.

Osjälviskt sex

Kamasutra var långt före sin tid och förespråkade ömsesidig njutning och att sex bör vara en osjälvisk handling.

När bägge parter ger njutning helt villkorslöst då blir det fantastiskt sex för båda.

Ryggläge för kvinnan

Ryggläge ger kvinnan möjlighet att både slappna av och att bygga upp en muskelspänning, som att spänna mag- och benmuskler. En del kvinnor måste slappna av för att få orgasm medan andra kvinnor behöver spänna sina muskler intensivt.

Kroppsnärheten, intimiteten och ögon- kontakten gynnas i denna ställning. Det är vanligt att benen börjar darra när orgasmen närmar sig och i ryggläge kan det kännas mer bekvämt för kvinnan att ligga och låta kroppen få fritt spelrum.

I denna ställningen är det lätt för kvinnan att själv tillfredsställa klitoris, t ex med en fingervibrator.

Tips till mannen

Om du istället för de vanliga in-och-ut-rörelserna gör en cirklande rörelse så ökar du förutsättningarna att kvinnans g-punkt blir stimulerad. Du kan också tränga in djupt så att ditt blygdben kommer mot kvinnans klitoris och praktisera mer gungande rörelser. Du kommer bli mindre stimulerad medan kvinnan kommer att stimuleras mer. Sannolikheten att ni får gemensam orgasm ökar.

Pröva olika varianter

Det kan bli en helt annan känsla om mannen lutar sig på armbågarna eller mot handflatorna under missionären. Kvinnan kan också pröva hur det känns när benen är i olika positioner. Mannen kommer oftast djupare in ju högre kvinnan håller benen, t ex placerar benen över mannens axlar.

Trängre Om kvinnan drar upp knäna, med benen ihop, och lägger fötterna mot mannens bröstkorg så blir slidmynningen trängre. Detta ökar friktionen och stimulansen för båda.

Tänk på Att det är betydligt lättare för kvinnan att få orgasm om klitoris stimuleras under samlaget. För de allra flesta kvinnor är det helt nödvändigt. Den vanligaste samlagsställningen i ryggläge kallas missionären.

Kvinnan ovanpå

När kvinnan sitter ovanpå mannen så kan hon bestämma takten och även luta sig framåt eller bakåt för att få mer stimulans åt klitoris eller inne i slidan. Istället för att rida upp och ner kan hon även gunga fram och tillbaka och samtidigt gnida klitoris mot mannens blygdben.

Om kvinnan sätter sig bak och fram så kan penis stimulera andra punkter inne i slidan. Ridställningen ger mannen fria händer att stimulera brösten eller klitoris om kvinnan lutar sig bakåt. Mannen kan också njuta av en skön syn av både bröst och kön i aktion.

Kvinnan på mage

När kvinnan ligger på mage och mannen tränger in bakifrån så kommer man varandra mycket nära. Kvinnan kan antingen pressa ihop låren eller så kan mannen placera sig mellan låren.

Om mannen ligger helt still ovanpå så kan kvinnan praktisera knipövningar och göra små juck uppåt mot mannen. Hon kan också gnida klitoris mot något, t ex en kudde eller en vibrator.

Bakifrån

När mannen tränger in bakifrån så kan det ske på många olika sätt.
- Kvinnan på mage (se ovan)
- Kvinnan på knä, s k doggy style
- Liggandes på sidan, s k skedställningen
- Framåtböjd stående

Bakifrån-ställning lämpar sig mycket bra för stimulering av g-punkten eftersom penis vinklas mot främre slidväggen, där g-punkten sitter. Ofta kan mannen tränga in mycket djupt bakifrån. Om kvinnan svankar ordentligt så kommer mannen in längre. I denna ställning kan mannen lätt smeka brösten eller klitoris. Många män njuter också av att se könen i aktion.
Stående sex

Denna ställning är kanske inte den mest praktiska eftersom det är svårare för mannen att tränga in när båda står upp. Det underlättar om kvinnan böjer sig framåt eller om hon lägger upp sina ben runt hans midja.

För att ha samlag stående är det en förutsättning att mannen och kvinnan är lika långa. Penetreringen blir oftast relativt ytligt.
Olika stötar

Glida - Att föra in lemmen djupt och rakt in i kvinnans slida.
Mala och kärna - Att hålla lingam i handen vid roten och föra den runt i yoni.
Borra - När de yttre blygdläpparna hålls isär och mannens lem mer och mer öppnar skötet.
Gnida - När samma sak sker med de inre blygdläpparna.
Pressa - Lingam trycks bestämt mot yoni under en längre stund.
Ge stöt - När lingam dras ut mot yonis mynning och därefter kraftigt stöts in igen.
Svinstöt - När endast en del av yoni nås av stöten.
Tjurstöt - När båda sidor av yoni nås på detta sätt.
Sparvjakt - När lingam är i yoni och mannen stötet med små snabba rörelser utan att helt dra ut den.

Källa: Information från Lustjakt.
Kamasutra uppdaterades 11-12-2015

© 2004 - 2020 (16 år) | © Erotiklinjen.com | Om Telefonsex » | Jobba med telefonsex » | Kontakta oss »